דילוג לתוכן הראשי

לקראת הרחבת המלחמה: חיזבאללה נערך להיכנס למערכה


עם כניסתה של ישראל באופן קרקעי לרצועת עזה יפתח ארגון הטרור חיזבאללה במערכה צבאית נגד ישראל אליה יצטרפו כלל ארגוני "ציר ההתנגדות". ישראל עומדת בלב התוכנית הסינית-רוסית-איראנית לשינוי הסדר העולמי. לאחר שאוקראינה כמעט והושמדה לחלוטין התחנה הבאה היא ישראל.

כל הסימנים מצביעים על כך שכניסה קרקעית של ישראל לעזה פירושה מלחמה אזורית רחבה. התבטאויות מצד ראשי חיזבאללה רמזו על כך שכניסה קרקעית של ישראל לרצועת עזה תהווה חציית קו אדום שתביא להתערבות צבאית מצד הארגון, ולצד זאת דיווחים ברויטרס, אתר וואלה הישראלי ואל-מיאדין הלבנוני אודות התבטאויות חריגות למדי של שר החוץ האיראני עבד אל-להיאן. 

בשיחת טלפון עם שר החוץ הסיני אמר עבד אל-להיאן כי "אם התוקפנות הישראלית על עזה לא תיפסק, אף אחד לא יכול להבטיח שהמשבר לא יתרחב באזור", ובשיחות עם אמיר קטאר וראש ממשלת עיראק אמר כי "אנחנו הבטיח לגורמים השונים שאם הפשעים הישראליים לא ייפסקו מיד, אז ידה של ההתנגדות על ההדק". בהצהרה לתקשורת אמר עבד אל-להיאן כי במידה וההתקפות של ישראל על רצועת עזה לא יפסקו "ידה של ההתנגדות על ההדק". את אותם מסרים העביר שר החוץ לשליח האו"ם בפגישה עמו בביירות, כחלק ממסע דילוגים שכלל בנוסף גם את עיראק, סוריה, וקטאר, ופגישות עם השותפות האסטרטגיות של איראן וראשי ציר ההתנגדות.

יתר על כן שמענו התבטאויות מצד שר החוץ הסיני שאמר בשיחת טלפון עם שר החוץ הסעודי, פייסל בן פרחאן, כי "העוול ההיסטורי נגד פלסטין לא יכול להימשך", ונשיא רוסיה ולדימיר פוטין שהשווה בין המלחמה למצור של גרמניה הנאצית על לנינגרד. הגיבוי הסיני ורוסי לעמדה האיראנית מחזקת את ההבנה כי המלחמה שהוכרזה נגד ישראל היא חלק ממהלך כולל של הציר שכולל את איראן, סין ורוסיה. במאמר שהתפרסם כאן עם פריצתה של המלחמה באוקראינה לפני כשנה וחצי התגבשה כבר אז ההנחה שהשלב הבא לאחר מלחמת אוקראינה-רוסיה הנו הצתת מלחמה אזורית במזרח התיכון שיכלול בתוכו את אותם מאפיינים של המלחמה באוקראינה. המלחמה כעת הנה שלב במלחמה עולמית במסגרת ניסיון של הציר הרוסי-סיני-איראני לשנות את הסדר העולמי באמצעות פגיעה בנכסים אמריקאים באירופה (אוקראינה), המזרח התיכון (ישראל) והמזרח הרחוק (טיוואן). בכל אחד מאזורי השליטה הללו ישנם מדינות הנתמכות על ידי ארה"ב ושותפות לערכיה, בהן מעוניין הציר לפגוע באמצעות מלחמות שמעצבות מחדש את הגבולות אשר עוצבו על ידי המערב, למשל הגבולות שנקבעו בהסכם סייקס-פיקו שנחתם לפני מעט יותר ממאה שנים וקבעו את חלוקת הגבולות בין המדינות במזרח התיכון כפי שאנו מכירים אותם כיום.

המלחמה באוקראינה סימנה תפנית בין גושית מבחינתם של השחקנים ב"ציר ההתנגדות", במפגש של נשיא סין שי שינגפינג עם נשיא רוסיה פוטין התייחס הראשון לתקופה בה אנו נמצאים: "יש כרגע שינויים שכמותם לא ראינו כבר 100 שנה - ואנחנו אלה שמניעים את השינויים האלה ביחד". (אל-ג'זירה)

התבטאות זו מקבלת תוקף בקרב ראשי ארגוני הטרור בציר ההתנגדות כאשר הם מצדם מכנים את התקופה הנוכחית כ"תקופת הניצחונות" לאחר שנים ארוכות של דיכוי והשפלה בראייתם. הדינמיקה בשנה האחרונה - שכללה התגרויות בלתי פוסקות של חיזבאללה בגבול הצפוני ואימונים בלתי פוסקים של החמאס על הגדר בגבול הדרומי, ולבסוף, ההתקרבות להסכם נורמליזציה בין ישראל לסעודיה - הובילה את גורמי מודיעין במערב להנחה כי במוקדם ובמאוחר יפתח ציר ההתנגדות במלחמה שבמהלכה ינסה לעצב מחדש את הגבולות של ישראל כדי לשנות עוול של עשרות שנים בראייתו כלפי העם הפלסטיני, ובמובן רחב יותר עוול של מאה שנים כלפי האומה הערבית והמוסלמית בהסכם סייקס–פיקו שנחתם ב-1916 בין אנגליה לצרפת וקבע את הגבולות במזרח התיכון כפי שאנו מכירים אותם כיום. "עידן ניצחונות" הוא הזדמנות פז מבחינתו של ציר ההתנגדות לשנות עוול של מאה שנה.

ההתבטאויות של שר החוץ הסיני ונשיא רוסיה ולדימיר פוטין באשר למלחמה בעזה מסמנים את תמיכתם בנרטיב האיראני, והגיבוי שהם מעניקים לכל החלטה איראנית באשר להתערבות הצפויה של חיזבאללה. האיראנים בונים באופן יסודי את התשתית הדיפלומטית בזירה הגיאו-פוליטית לגיבוש תמיכה מבנות בריתה הקרובות סין ורוסיה ומהעולם הערבי המתון שעומד לצד הפלסטינים ומתנגד לעקירה והפצצות נגד אזרחים חפים מפשע.  שר החוץ הירדני איימן ספדי אמר היום כי "עקירת הפלסטינים ממולדתם תדחוף את האזור כולו לעבר תהום שתעמיק את ההסלמה ותרחיב את הסכסוך".  קיימת הסכמה רוחבית בקרב מנהיגי מדינות ערב המתונות שעקירה של תושבי עזה מצפונה של רצועת עזה מהווה קו אדום. 

המילה נכבה גם אם לא נשמעה באופן מפורש נמצאת ברקע הדברים. עקירה פירושה נכבה שנייה עבור הפלסטינים ואת זה מנהיגי מדינות ערב דוחים מכל וכל. התמיכה מצד מדינות ערב המתונות לצד שותפותיה האסטרטגיות מעניקה גיבוי לאיראן להענקת אור ירוק לחיזבאללה להיכנס למערכה. הלגיטימציה בראייתה מתבססת על התגובה הרפה של המוסדות הבינלאומיים כלפי הפשעים הישראליים להשקפתה.  בפגישתו של שר החוץ האיראני עם שליח האו"ם עמד על כך שאיראן לא תוכל להמשיך ולצפות מהצד בפשעים שמבצעת ישראל כלפי הפלסטינים ובפגישתו עם מזכ"ל חיזבאללה נסראללה קיבל את המסר שכל האפשרויות נמצאות כעת על השולחן. הטענה המרכזית של איראן הנה שהיעדר תגובה נחרצת יותר מצד האו"ם דוחפת את חיזבאללה לפעולה.

כעת נותר לשאול האם המאמץ הדיפלומטי של איראן הנו כסות לתוכנית רחבה יותר?

לא יהיה זה מוגזם להעריך שראשי חמאס אשר תכננו את מתקפת ה-7 באוקטובר על עוטף עזה ידעו מבעוד מועד את השלכותיה. סקירה של שורת המבצעים הצבאיים של ישראל ברצועת עזה מעת נסיגתה מהרצועה בשנת 2005 ועד היום מצביעה על כך שישראל עד שנת 2015 הסתפקה בהפצצות אוויריות לצד כניסה קרקעית מסוימת – אלו לא השיגו דבר. גם אם הצליחו להטיל הלם ומורא על האוכלוסייה הפלסטינית (שבמידת מה הביא להפעלת לחץ מצד האוכלוסייה על החמאס) באמצעות הפצצות כבדות מהאוויר ולפגוע בתשתיות הצבאיות שלו, לא איימו על המשטר ולא שיתקו לחלוטין את היכולות הצבאיות שלו.  

לאחר מבצע "צוק איתן" בשנת 2015 ועד מבצע "שומר חומות" בשנת 2021, בכל המבצעים הצבאיים ישראל הפציצה את רצועת עזה מהאוויר ולא נכנסה כלל קרקעית. סביר להניח שבמידה והפעולה של חמאס ב-7 באוקטובר הייתה כוללת כיבוש של מוצב צה"ל על הגדר שמלווה בחטיפה והרג של חיילים, ישראל הייתה יוצאת לסבב נוסף בעזה, ואולי אף הייתה נכנסת קרקעית, אך לא הייתה מכריזה על הפלת שלטון חמאס כחלק ממטרות המבצע. לא יהיה זה מופרז להעריך שראשי חמאס הבינו שפעולה כה רחבה ומחרידה שמסתיימת במותם של 1300 וחטיפתם של 180 אזרחים וחיילים תוביל ליותר מסבב נוסף. המסקנה היחידה הנה שראשי חמאס קיוו לראות ממשלת חירום לאומית שתכריז שכוונתה השמדת שלטון חמאס ברצועה

ככל ואין ברצונם לבצע התאבדות קולקטיבית כנראה שבחמאס יודעים שברגע האמת הם לא יעמדו לבד, ואף יותר מכך, קרוב לוודאי שחמאס מתואם לחלוטין עם שאר הארגונים בציר ההתנגדות בתוכנית רחבה לכיבוש ישראל.  אם התוכניות של ציר ההתנגדות יתממשו במלואן אנו עשויים לעמוד בפני מתקפה קרקעית רחבה של כוחות חיזבאללה מלבנון והמליציות השיעיות מסוריה. מדובר במאות אלפי לוחמים, חלקם מיומנים ובעלי ניסיון קרבי רב. איראן מעריכה שאם כלל ארגוני ציר ההתנגדות תיקח חלק במתקפה הזו שתכלול אלפי טילים וכטב"מים שיפגעו באתרים אסטרטגיים: מים, חשמל, ביוב, ואתרים צבאיים דוגמת בסיסי חיל האוויר) ופלישה קרקעית רחבה ממספר כיוונים, ולבסוף גם מאיו"ש ופנים ישראל, ישראל לא תוכל לעמוד בזה. נושאת המטוסים האמריקאית שהגיעה לאזור לא מרתיעה את איראן וציר ההתנגדות. 

כוח האש האמריקאי קרוב לוודאי שיהיה מוגבל ולא יהיה בכוחו להשפיע באופן דרמטי על פני המערכה. הגיבוי שמעניקות סין ורוסיה לצד ההזדהות של העולם הערבי עם הסוגייה הפלסטינית והתחושה שמדובר ב"תקופת ניצחונות" של פעם במאה שנים מעניקים גם הם רוח גבית לציר ההתנגדות.  אל מול ההתפתחות האסטרטגית המסוכנת הזו עומדת הנהגה מבולבלת ונבוכה, חסרת יצירתיות וחסרת אונים, מגיבה תמיד באיחור, ונעדרת תשובה אסטרטגית ברורה. בשעה שציר ההתנגדות מתכנן לכבוש את ישראל, צה"ל מתכנן "לגבות מחיר", קרי הפצצה מסיבית כפי שאנו עדים לה כעת. ככל וזה עבד במלחמות קודמות לא בטוח שזה יעבוד גם הפעם.  לא בטוח שהפצצות חסרות תקדים בלבנון ומקומות אחרים יצליח לשנות את התמונה המבצעית. ישראל עלולה לעמוד בפני סיטואציה שבמהלכה חיזבאללה יצליח לכבוש יישובים רבים ולאחוז בהם, גם לאחר מאמצים רבים לשחררם. זה מצב שמעולם לא עמדנו בו. וזה כמובן רק קצה המזלג.

 

 

תגובות

המאמרים הכי נצפים

האם ארה"ב מפעילה לחץ להפסקת אש בשל אולטימטום של חיזבאללה לפתוח במלחמה?

לאחרונה מתרבים הדיווחים אודות לחץ אמריקאי על ישראל להפסקת אש בת מספר ימים לצורך עסקה לשחרור חטופים. מה עומד מאחורי הלחץ הזה והאם הועבר לארה"ב אולטימטום מצד חיזבאללה לעצירת המלחמה בעזה?  הלחץ האמריקאי להפסקת אש נמשך כל העת, שיאו הגיע בשבוע שעבר עם ביקורו של מזכיר המדינה האמריקאי אנטוני בלינקן.   ניסיון העבר במשברים בין ישראל ללבנון מלמד על עמדה ניטרלית לכאורה של ארה"ב שהופכת לא פעם למעשה למנוף לחץ על ישראל. כך למשל במשבר לפני שנה לקראת החתימה על הסכם הגז בין ישראל ללבנון, העיתון מעריב דיווח על התרעה חמורה של המודיעין האמריקאי בדבר היערכותו של ארגון חיזבאללה לפעולה צבאית נגד ישראל, שמשמעותה מלחמה. ההתרעה התבססה על שינוי בפריסת הכוחות של חיזבאללה שמלמד על נכונותו לפתוח במערכה חדשה בצפון. לפי הדיווח המודיעין העביר אזהרה חמורה לממשל האמריקאי וזה באמצעות נשיא ארה"ב ג'ו ביידן הפעיל לחץ על רה"מ דאז יאיר לפיד והפציר בו להאיץ את המשא ומתן .   בהמשך לאותו דיווח צוין כי "סוכנות הידיעות הלבנונית "נהרנט" דיווחה מוקדם יותר השבוע כי ארגון הטרור חיזבאללה לא יפעל

לא מספרים לכם בתקשורת: נאום נסראללה נועד ליצירת קואליציה ערבית נגד ישראל

נאומו של מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה ב-3 לנובמבר לא היה נאום שנועד להתחמק מסיוע לפלסטינים והצטרפות למלחמה אלא המשך המאמץ האיראני ליצירת קואליציה פאן ערבית שתחתור תחת הסדר האזורי שמנסה לרקום ארה"ב ותעניק לחיזבאללה לגיטימציה למקרה שיבחר להיכנס למלחמה. התקשורת הישראלית לא דייקה בניתוח שלה את נאומו של מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה כנאום שנועד להתחמק באופן אלגנטי מהצטרפות חיזבאללה למלחמה.  ה נאום הנו המשך למאמץ האיראני בהובלתו שר החוץ חוסיין אמיר עבדולהיאן   לייצר קואליציה כלל ערבית שתחתור תחת הסדר האזורי שמנסה לקדם ארה"ב באמצעות הנחת צינור הנפט והסכמי אברהם אליהם אמורה להצטרף סעודיה בהמשך.  הנאום כשלעצמו היה "פושר" לא מכיוון שנסראללה חושש ונמצא בלחץ כפי שטוענים מומחים באולפני הטלוויזיה, אלא כדי לפנות למדינות ערב המתונות שאינן מעוניינות לראות מלחמה אזורית ואינן מקבלות בעין יפה עידוד של חיזבאללה להתפתחות שכזו.  יתר על כן נסראללה הדגיש בנאומו כי פעולת הטרור של החמאס ב-7 לאוקטובר הייתה לחלוטין פלסטינית, לא כדי להתנער מהפעולה כפי שנטען - שהרי נסראללה הדגיש את תמיכתו הב

האצת הנורמליזציה המסתמנת בין ישראל לערב הסעודית: היערכות לקראת פרובוקציה של חיזבאללה

היערכות גבוהה נרשמת בימים האחרונים נוכח חשש הולך וגובר מפני פרובוקציה של חיזבאללה בימים או בשבועות הקרובים בשל כישלון המאמצים להביא לידי מו"מ בין ארה"ב לאיראן בנושא הסכם הגרעין והסנקציות על איראן. ברקע ההאצה המסתמנת בנורמליזציה בין ישראל לערב הסעודית התנגשות צבאית מול חיזבאללה הופכת לאפשרות ממשית. שר הביטחון וראש הממשלה החליפי בני גנץ סייר אתמול בגבול הצפון באוגדה 91, במהלכו נפגש עם מפקד פיקוד צפון אלוף אמיר ברעם ועם מפקד אוגדת 91 תא"ל שלומי בינדר . עם סיום הסיור בהצהרה לעיתונות הזהיר גנץ את מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה מפני מימוש איומיו בימים האחרונים: "אני מסיים הערכת מצב בעוצבת הגליל ששומרת על הגבול הרגיש ביותר לישראל בימים אלו. אם האיומים של נסראללה וחיזבאללה יהפכו למעשים – התוצאה תהיה כואבת לחיזבאללה, לראשיו, ולצערי גם לאזרחי לבנון שחיזבאללה משתמש בהם כמגן אנושי כשהוא מחביא מתחת לבתים שלהם מצבורי נשק וטילים. " אזהרה זו של גנץ באה ברקע המתיחות אשר הגוברת בגבול הצפון בשל החשש מפני פרובוקציה שעשויה ליזום איראן באמצעות חיזבאללה ברקע כישלון המאמצים לה

ישראל שוקלת להנחית מכת מנע על חיזבאללה

מבצע "עלות השחר" נועד להעביר מסר לחיזבאללה שישראל ערוכה לעימות גם בתקופת בחירות ואם תידרש לכך עשויה להנחית מכה מקדימה על חיזבאללה באם תרגיש מאויימת. חיזבאללה בתגובה מכניס לא רק את כוחותיו לכוננות אלא גם את שאר ארגוני הטרור ב"ציר ההתנגדות".  מבצע "עלות השחר" התחיל במתקפת פתע של חיל האוויר ובהריגתו של מפקד הגזרה הצפונית ברצועה תייסיר אל־ג'עברי.  יום למחרת צה"ל התנקש בחייו של מפקד הגזרה הדרומית חאלד מנסור. לציבור הישראלי נאמר שהרקע למבצע היה איום קונקרטי לפיגוע נ"ט לאור מעצרו של בכיר הארגון בסאם א־סעדי, אולם כבר עם תחילתו של המבצע התראיין דובר צה"ל רן כוכב וציין כי למעשה "הכל היה מתוכנן". ישנן מספר שאלות שנוגעות למידת התכנון של המבצע. צה"ל והממשלה בגרסה הרשמית טוענים כי המבצע תוכנן לאחר תחילתו של המשבר עם מעצרו של בכיר הגא"פ בסאם א־סעדי והאיומים בהסלמה, אולם ייתכן בהחלט שמערכת הביטחון תכננה את המבצע כתשובה לאיומי חיזבאללה.  ישנו בסיס מוצק להניח שלמעשה ישראל ביקשה להתעמת עם הג'יהאד האסלאמי ולהגיע להסלמה מולו כדי לפגוע

פרטים חדשים אודות הפשרה המסתמנת בין ישראל ללבנון בהסכם התיחום הימי

המתווך הוכשטיין מסר את טיוטת ההסכם אתמול (יום א') לצדדים.  מסתמנת פשרה ישראלית להותיר את "קו המצופים" כסטטוס קוו וללא הכרה בינלאומית, ומנגד פשרה לבנונית להותיר את זכות הוטו בישראל על הפעלת אסדת "קאנא", תמורת הבטחה ישראלית שלא להכשיל את שאיבת הגז בצד הלבנוני.   המתווך האמריקאי עמוס הוכשטיין עתיד למסור את טיוטת ההסכם לאחר שנערכו בו השינויים בהתאם לדרישות הישראליות והלבנוניות. שתי סוגיות המחלוקת: "קו המצופים" וסוגיית הפיצויים עתידות להיפתר באמצעות הותרת הקו על כנו במסגרת "סטטוס קוו", ומנגד התחייבות ישראלית שלא להכשיל את שאיבת הגז משדה "קאנא".   כאמור, שתי נקודות המחלוקת, עליהן ישראל איננה מוכנה להתפשר, נוגעות לקו המצופים, קרי אזור החיץ שישראל מבקשת להשאיר על כנו, וסוגיית הפיצויים שמגלמת בתוכה את הזכות הישראלית להטיל וטו על הפעלת אסדת "קאנא" עד שלא יושגו הסכמות בינה לבין חברת האנרגייה "טוטאל".   קו המצופים מתייחס לקו 1, אותו הניחה ישראל באופן חד צדדי לאחר פינוי דרום לבנון בשנת 2000, ולאחר מכן בשנת 2011 הגישה אותו כקו

הודעת יו"ר האופוזיציה נתניהו שמה קץ למדיניות העמימות הישראלית ומעמידה בסכנה את הסכם התיחום הימי

שבירת שתיקתו של יו"ר האופוזיציה נתניהו באשר למשבר התיחום הימי מסמנת את תחילתו של מאבק ציבורי ופוליטי חסר תקדים בישראל באשר להסכם ומאותתת לחיזבאללה שלאור הסבירות הגבוהה לחזרתו של נתניהו לראשות הממשלה, במידה וההסכם לא ייחתם בתקופה הקרובה ייתכן ולא ייחתם כלל.  במקביל מתקיים המסלול המשפטי שגם הוא איננו מבשר טובות מבחינת הממשלה - תקדים מזוז שבו בג"צ דחה את עמדת המדינה המיוצגת על ידי היועצת המשפטית לממשלה גלית בהרב-מיארה, ופסל את מועמדותו, עשוי לנבא את עמדתו ביחס לסמכויות ממשלת מעבר לחתום על הסכם עם מדינת אוייב כחודשיים לפני הבחירות.  יו"ר האופוזיציה וראש מפלגת הליכוד בנימין נתניהו פרסם ביום רביעי (21/9) פוסט בעמוד הפייסבוק שלו, בו טען כי ראש הממשלה לפיד נכנע בפני איומי מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה ונעתר לדרישתו שלא להפעיל את מאגר "כריש" וכן מוסר לידי חיזבאללה מאגר גז בשווי של מליארדי דולרים: אזרחי ישראל, יש לי הודעה מאוד מדאיגה עבורכם: לפיד התקפל לגמרי מול איומי נסראללה. נסראללה איים עליו שאם נפעיל את מאגר "כריש" לפני שנחתום על הסכם גז עם לבנון הוא יתקו

לקראת נאום נסראללה: פרטים חדשים אודות ההסכם המתגבש בין ישראל ללבנון

על פי טיוטת ההסכם המתגבש שהוגשה היום בבוקר בביירות, לבנון תפצה את ישראל בגין חלקה היחסי בשדה "כנא", ומנגד דרישתה של ישראל באשר לאזור חיץ ביטחוני בקרבת הגבול לא תיענה. מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה עתיד להגיב היום להסכם שמסתמן כ"הישג גדול ללבנון". שלב הבדיקה באסדת "כריש" יחל השבוע וממשלת ישראל נכנסת למרוץ נגד הזמן, במהלכו תידרש להגיע להחלטה האם להתחיל לשאוב עוד בטרם הושג הסכם.   שגרירת ארה"ב בלבנון דורתי שיי הגישה היום (יום שבת) את טיוטת ההסכם שגובשה על ידי האמריקאים לנשיא לבנון מישל עוואן, עם שינויים והתאמות בהתאם לדרישות שני הצדדים. על פי כלי התקשורת בלבנון, הדגשים העיקריים בטיוטת ההסכם הנם הסכמה על כך שקו 23 וצפונה מכך יהיה שייך ללבנון, בעוד ודרומה מכך יהיה שייך לישראל. עם זאת, שדה "כנא" אשר על פי המתווה חלקו הדרומי נמצא בתוך שטחה של ישראל יוחרג ויהיה שייך כולו ללבנון. לחילופין שדה "כריש" יהיה שייך כולו לישראל.  המחלוקת בין ישראל ללבנון עמדה עד כה על מספר סוגיות. הסוגייה הראשונה הנה סוגיית הפיצויים שלכאורה מגיעים לישראל לאור חל

פוטין חותר להכרעה מהירה באוקראינה ומעבר לשלב הבא - הבערת המזרח התיכון

ביום השישי של המלחמה גוברת הערכה כי פוטין ישקול להעניק "אור ירוק" לבנות בריתו במזרח התיכון כדי להצית חזיתות נוספות מול המערב.  רוסיה מגבירה את קצב הלחימה ומפציצה ערים מרכזיות באוקראינה, במקביל מדינות המערב ממשיכות לבודד את רוסיה באמצעות סנקציות כלכליות משתקות וחרם דיפלומטי כמעט מוחלט.    רוסיה מעלה הילוך בלחימה ונמצאת בגבה אל הקיר עם כניסתן לתוקף של הסנקציות הכלכליות וההכרזות מצד האיחוד האירופי על הזרמת ציוד ונשק לאוקראינה, וכן הגברת הנוכחות של נאט"ו במדינות הסמוכות לרוסיה כגון רומניה וליטא.  פוטין עשוי להורות על פתיחת חזית נוספת מזרח תיכונית כדי להפעיל מנופי לחץ נוספים על ארה"ב והמערב, באמצעות מתן "אור ירוק" או "יד חופשית" לבנות הברית של רוסיה במזרח התיכון:  איראן, סוריה ושלוחותיה (חיזבאללה, חמאס, הגי'האד האסלאמי, המילציות האיראניות בעיראק ובסוריה, והחוט'ים בתימן) להבעיר את השטח.  הראשון שהתבטא בכיוון זה הוא שגריר ישראל לשעבר ברוסיה ואוקראינה צבי מגן, שהעריך בשני ראיונות שהתקיימו בחדשות 12 (יום חמישי 24.2 ומוצאי שבת 26.2) כי "פוטין

ישראל נכנסת להפסקת אש ונערכת להמשך המערכה האיראנית

ביומו השביעי להפסקת האש, בעוד האוכלוסייה המתגוררת ביישובים בסמוך לגדר ברצועת עזה מלקקים את פציעהם, והתושבים העזתים מתאוששים מלחימה קשה שארכה בסבב האחרון 11 ימים, מציגים ראש תנועת החמאס בעזה יחיא סנוואר ומזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה חזית אחידה מול ישראל. באורח לא מפתיע ההתייחסות של התקשורת הישראל בלגלוג והתנשאות, בעיקר לנאומו של נסראללה שלא הפסיק להשתעל, מחטיאה שוב את עיקרי הדברים.  הגישה הרברבנית הישראלית הטיפוסית בימים אלו מעוררת דאגה, ומתעלמת מהתפתחויות דרמטיות המתרחשות לנגד עניה של ישראל בגבולות הדרומיים, המזרחיים והצפוניים של ישראל, המסתמנות כמספר חזיתות שמעליהן מנצחת איראן ש פרסה מטרייה רחבה מעל האירועים. התקשורת הישראלית מבקשת לעסוק בזוטות, בשיעולים של נסראללה, באומץ של סנוואר שיוצא ממחבואו לאחר איומים לחסלו, ובפלונטר הפוליטי בישראל, ומייצגת היטב את הלך הרוח בישראל שאולי מזכיר במעט את זה שקדם למלחמת יום הכיפורים.  מנגד לשאננות והזחיחות הישראלית מקדמת איראן מהלכים במטרה לפגוע בתוכנית הישראלית לסכל את הסכם הגרעין, ולנקום את שורת הפעולות הארוכה נגד מטרות ואישים איראניים לאורך שמו