"חיזבאללה חייב להיעלם": מה הבטיחה ישראל לאיחוד האמירויות בתמורה לנורמליזציה וכיצד זה קשור לאיראן וחיזבאללה
"חיזבאללה חייב להיעלם": מה הבטיחה ישראל לאיחוד האמירויות בתמורה לנורמליזציה וכיצד זה קשור לאיראן וחיזבאללה
חאלף אחמד אל-אבטור המליארדר מדובאי עורר סערה בפעם הראשונה בעולם הערבי כאשר במסגרת ראיון שערך עם העיתונאי החסידי שלומי זייאנץ מטעם המגזין "עמי" המתפרסם לקהילה היהודית חסידית בארה"ב, תהה מדוע "ישראל אשר יודעת ומכירה את מיקומי מחסני האמל"ח של ארגון הטרור חיזבאללה איננה תוקפת אותם?".
"אני לא מבין. לפני כמה ימים ראיתי בעיתון שנתניהו מפרסם את המיקומים המדויקים בלבנון ובסוריה שבהם מאחסן חיזבאללה את נשקו. מדוע הוא לא תוקף אותם?"
הראיון עורר כאמור סערה בעולם הערבי כשפורסם במהלכה של שנת 2019 מעט לפני החתימה ההיסטורית על הסכם הנורמליזציה בין ישראל לאיחוד האמירויות.
אל אבטור, אחד האישים החזקים באיחוד האמירויות, מליארדר רב עוצמה והבעלים של קבוצת Al Habtoor - אחת החברות המצליחות ביותר במדינות המפרץ - הביע תמיכה פומבית בנורמלזציה בין המדינות: "הקשרים עם ישראל באים לטובת הרווח הפוליטי והכלכלי משני הצדדים."
השבוע הוא עשה זאת שוב, הפעם במסגרת ראיון שקיים עם מנחה מהדורת החדשות 13 והכתב המוערך אודי סגל ביום חמישי (19.11).
בראיון חזר על המסר כי ישראל צריכה לפגוע בארגון חיזבאללה ולעשות שלום עם מדינת לבנון.
צפו בראיון במלואו:
"איראן תומכת בכל הטרוריסטים בעולם.. אישית, אני מתנגד למלחמות, אבל אני תומך במחיקתם של כל הטרוריסטים מעל פני האדמה.. חזבאללה שולט בכול, וכל עוד הם שם אז אין לנו יכולת לסייע. מישהו חייב להיפטר מהם, והמדינה היחידה, לדעתי, שיש לה גבול משותף עם לבנון היא ישראל. אז ישראל צריכה לטפל בחזבאללה. זה יאפשר לישראלים וללבנונים להתקרב אלה לאלה".
הנגבי מזהיר: מדיניותו של ביידן עשויה להוביל לעימות צבאי בין לישראל לאיראן
נדמה היה שאל-אבטור קושר לכאורה בין היוזמה שישראל צריכה לקחת לטעמו באשר לארגון הטרור חיזבאללה, לבין שיתוף הפעולה הכלכלי בין המדינות: "זאת תקופה של אירוסין ביננו. אנחנו בוחנים כיצד נוכל לעזור זה לזה ולשתף פעולה".
חזרה על אותו מסר פעמיים והדגשת ההדדיות שקושרת לכאורה בין יוזמה צבאית ישראלית נגד חיזבאללה לשיתוף פעולה כלכלי בין המדינות צריכה להדליק נורה אדומה, שכן אנחנו עדים כבר תקופה ארוכה למתיחות הולכת וגוברת בין ציר ישראל-ארה"ב לציר איראן-חיזבאללה.
מתיחות שמקבלת משנה תוקף עת בחירתו של ג'ו ביידן לנשיאות בארה"ב והתפנית הדרמטית במדיניות האמריקאית ובאשר לאיראן וחיזבאללה שזו עשויה להוביל.
מיותר לציין שתפנית זו מדאיגה את מקבלי ההחלטות בירושלים ובריאד.
תוקף ראשוני לדאגה זו נתן השר לענייני התיישבות צחי הנגבי אשר כבר למחרת פרסום תוצאות הבחירות בארה"ב התראיין לערוץ 13 וטען כי לא רק שמוטרד מהמדיניות הצפויה של הממשל האמריקאי באשר לאיראן, אלא גם שזו עשויה להוביל לעימות צבאי ישראלי-איראני.
השר צחי הנגבי: "מוטרד מהמדיניות הצפויה של הממשל הדמוקרטי בנושא איראן" • לריאיון המלא שערכו @tamarishshalom ו-@usegal >> https://t.co/stRcWYYUt2 pic.twitter.com/EifJX4KSqr
— חדשות 13 (@newsisrael13) November 4, 2020
מתיחות שהחלה עם הפעולה המיוחסת לישראל בסוריה
המתיחות שהולכת וגוברת התחילה עת הריגתו ב-21 ליולי של פעיל חיזבאללה אלי מוחסן בעיירה אל-כיסווה דרומית לדמשק.
כבר למחרת הודיע חיזבאללה כי אחד מפעיליו נהרג בתקיפה ונסראללה הבטיח לנקום. ב-27 ליולי בוצע ניסיון נקמה בגזרת הר דוב, וחיזבאללה מיהר להודיע: "זה לא אנחנו, ישראל מושיטה לנו סולם לרדת מהעץ".
חיזבאללה ונסראללה הדגישו כי ישראל פיברקה אירוע והנקמה האמיתית בו תבוא.
תגובות
הוסף רשומת תגובה